Kategorier
Okategoriserade

Större förlust för Alecta på Embracer

Alecta är en av de största ägarna till Embracer, en spelutvecklare som har haft en svag tid på Stockholmsbörsen. Enligt senaste nyheten från Dagens Industri (https://www.di.se/nyheter/alecta-stor-forlorare-pa-ras-i-embracer/) har Alecta förlorat tvåsiffrigt efter att kritik rörande revision och transparens och framflyttade prognoser har tagits upp.

Jag är själv investerare och följer med spänning utvecklingen på börsen. Eftersom jag är en storägare i Embracer själv är jag särskilt intresserad av hur det går för bolaget, och oroar mig för att Alectas ökningar har gått till spillo.

Embracer – ett bolag med rötter från tidigt 2000-tal

Embracer Group AB (publ) är ett svenskt börsbolag som utvecklar och distribuerar interaktiva produkter, däribland spel, för konsumenter. Bolaget grundades 2003 under namnet THQ Nordic AB och är ledande inom digitala spel. Embracer Group AB har sitt säte i Stockholm och är listat på Nasdaq Stockholm.

Embracer Group AB har en bred produktportfölj som sträcker sig från rollspel till strategiska spel och från sportspel till barnspel. Bolaget äger ett antal varumärken, däribland THQ Nordic, Koch Media, Deep Silver, Coffee Stain Studios och Saber Interactive.

Bolaget har ett antal intressanta investeringar, inklusive investeringar i företag som Avalanche Studios, Warhorse Studios, Whale Rock Games och Flying Wild Hog. Dessa investeringar har bidragit till bolagets tillväxt och förbättrat börsutvecklingen.

Kritik rörande revision och transparens

Alectas ökningar har gått till spillo efter att kritik rörande revision och transparens och framflyttade prognoser har tagits upp. Embracer har fått kritik för att inte ha tillräcklig transparens och tydliga regler för detektering och rapportering av felaktigheter. Detta har lett till att investerare har blivit oroliga för att de inte har tillgång till relevant information om bolagets finansiella ställning.

I takt med att kritiken har tagit fart har Embracer försökt åtgärda situationen. Bolaget har bl.a. återupprättat en intern kontroll och stärkt sin finansiella rapportering. För att ytterligare höja transparensen har Embracer också anlitat en oberoende revisor för att granska bolagets finansiella rapportering.

Flera storägare i Embracer

Alecta är inte det enda storägare i Embracer. Även AP-fonder, AMF och flera andra stora institutioner har investerat i bolaget, samt den saudiska staten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: f9c