Kategorier
Okategoriserade

Teknisk analys: Starten på ett nytt börsrally?

Stockholmsbörsen började veckan med uppgångar men det är inget annat än en kortvarig studs enligt Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell. I en intervju för Dagens Industri (DI) ger Johnny Torssell sin tekniska analys för OMXS30 där han pekar ut botten och starten på ett nytt börsrally. Teknisk analys är ett begrepp som används för att förutspå framtida kursrörelser och utvecklingen på börsen, baserat på historiska data och diagram.

Hur används teknisk analys?

Teknisk analys är ett viktigt verktyg för börsinvestorer som ofta använder sig av diagram och kartläggningar av historiska kursdata för att identifiera trender och för att förutse framtida prisrörelser. Genom att övervaka diagram kan investerare hålla koll på kursutvecklingen och se vad som har hänt. Det är viktigt att notera att teknisk analys inte kan beräkna framtida kursutvecklingar, men det kan hjälpa till att ge en bättre förståelse för vilken riktning priset kommer att ta och kunna ge signaler om köp eller sälj.

Kan man lita på teknisk analys?

Nej, det är ingen absolut sanning, men det kan öka chansen att väljer rätt. Det är viktigt att komma ihåg att teknisk analys inte kan beräkna framtida kursutvecklingar men det kan hjälpa till att ge en bättre förståelse för marknaden.
Johnny Torssell har analyserat diagrammet för OMXS30 och ser ett mönster som tyder på att börsen är på väg uppåt. Han ser att ett nytt bottenmönster har börjat bildas och att den är ett tecken på att ett nytt börsrally är på väg. Han menar att när det nya börsrallyt börjar, kommer det vara guldläge att investera mer kapital på börsen.

Hur lär man sig teknisk analys?

På Placeraren.nu kommer det framöver att lära sig mer om teknisk analys och hur man kan använda den för att förutse utvecklingen på börsen. Med hjälp av teknisk analys kan investerare försöka förutse framtida prisrörelser och ta beslut om att köpa eller sälja aktier baserat på diagram och kursdata. Genom att hålla koll på diagram och kursrörelser, kan investerare få en bättre förståelse för vilken riktning priset kommer att ta. Jag återkommer med mer info och tips framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: mnb