Kategorier
Okategoriserade

Centralbanken hjälper Schweiziska jättebanken

Gårdagen var en sämst börsdag på över ett år, men efter det att det schweiziska centralbanken bekräftade att den anrika schweiziska storbanken Credit Suisse ska få en livlina i form av ett lån på upp till 50 miljarder schweizerfranc, så ser det ut att vända uppåt för den europeiska börsen.

På IG Markets indikeras att Stockholmsbörsen även kommer att följa uppåt, vilket är något som ska ses som ett gott tecken. Det är dock viktigt att inte försköna situationen – det är fortfarande så att Credit Suisse är i stor kris, och utan centralbankens hjälp så hade börsen antagligen inte vänt uppåt.

Inte första gången centralbanken hjälper till

Det finns dock goda skäl att tro att börsen kommer fortsätta stiga. Credit Suisse har en lång och anrik historia och det är inte första gången de får hjälp av den schweiziska centralbanken. Deras styrka och stabilitet är fortfarande intakt, och det är uppenbart att centralbanken tror på att banken kommer övervinna denna kris.

Sammanfattningsvis ser det ut som att börsen är på väg uppåt efter det att Credit Suisse fått hjälp av centralbanken. Det är dock viktigt att komma ihåg att Credit Suisse ändå är i stor kris, och det är viktigt att följa utvecklingen noga. I slutändan är det centralbanken som har det sista ordet om framtiden för Credit Suisse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 0r3