Kategorier
Okategoriserade

Efter bankkollapsen – en turbulent veckostart

Veckan har börjat på ett turbulent sätt för den europeiska börsmarknaden. Efter en bankkollaps i USA, som avslutade veckan med stora börsfall på Wall Street, har även Stockholmsbörsen inlett dagen med ett tydligt nedåt.

Även under helgen fortsatte de negativa trenderna, efter att börsoron förstärkts på grund av en kollaps i Silicon Valley Bank. På måndagen fortsatte börsfallet, även om det mattades av något vid lunchtid. Nordnet och Avanza tog de största smällarna, även om även andra banker rasade.

Trots detta har det skett en viss återhämtning under förmiddagen. Även den digitala valutan har återhämtat sig, vilket är ett tecken på att marknaden hittat en ny balans. Det är dock för tidigt att dra några slutsatser om situationen är långsiktigt stabil.

Förhoppningen är att den negativa trenden slutar när USA’s jobbsiffra publiceras, då det kommer att ge en indikation på hur ekonomin ser ut just nu. Det är dock viktigt att notera att en bra siffra inte nödvändigtvis betyder att det inte kommer att ske ytterligare nedgångar framöver.

Orsaken till de senaste veckans oroligheter har sitt ursprung i USA, men effekterna har nu spridit sig till den europeiska börsmarknaden. Det är därför viktigt att följa utvecklingen noga, för att kunna fatta de bästa besluten om man är aktiv investerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: n3o