Kategorier
Okategoriserade

Spartips i inflationstider

Du har säkert märkt att du får mindre pengar över i plånboken just nu. Detta beror på alla prisökningar som varit och är just nu. Prisökningarna beror på att det är en hög inflation. Men vad kan man göra för att få pengarna att räcka längre. Oftast kräver det lite tankemöda att dra ner på kostnaderna, men genom att tänka över hur du använder pengarna kan du också hitta sätt att minska dina kostnader.

Här kommer några enkla spartips

  • Dra in på småutgifter – ofta kanske du köper en tidning, en kopp kaffe, en glass eller något annat smått som inte kostar så mycket. Men om du gör detta ofta så kommer det att visa sig i plånboken. Genom att hoppa över dessa små inköp kan du spara åtskilliga hundralappar varje månad.
  • När du handlar livsmedel så gör en inköpslista som du sedan följer. Då minskar risken för spontaninköp som kanske inte är nödvändiga. Veckohandla – och gör storköp när det går. Kolla din matbutiks erbjudande varje vecka. Kanske kan du anpassa din matsedel efter dessa erbjudanden. Om du har plats kan du också köpa in en buffert av t ex tvättmedel, toapapper, schampo och liknande saker när det är extrapris.
  • Istället för att gå ut med vännerna på krogen så kan ni ha en hemmafest istället. Köp in och laga lite finare mat tillsammans. Eller så kan någon stå för förrätt eller dessert. Och någon kan ha med sig vin.

Genom dessa små spartips har du bättre förutsättningar att överleva utan att behöva låna pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: x1s