Kategorier
Okategoriserade

Råvarumarknaden föll nedåt – guld mot strömmen

Oljepriserna föll tillbaka något samtidigt som guldet steg. Investerare oroar sig för en möjlig recession och svagare efterfrågan på olja.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterade att protokollet från det senaste FOMC-mötet visar att amerikanska Federal Reserve-ekonomer räknar med att den senaste tidens bankturbulens kan tippa in den amerikanska ekonomin i en mild recession senare i år, med en återhämtning under de följande två åren. Toshitaka Tazawa, analytiker enligt Investing.com, sade att de senaste dagarnas prisrally har nått vägs ände på grund av oro kring en möjlig amerikansk recession som skulle innebära en svagare efterfrågan på råolja.

Olja

Klockan 7.20 noterades den amerikanska WTI-oljan ned 0,3 procent till 82:99 dollar per fat. Motsvarande termin för Nordsjöoljan Brent var samtidigt ned 0,4 procent, varpå ett fat bytte händer till 87:01 dollar. Priset på oljorna är sedan årsskiftet upp med ett par procent vardera.

Basmetaller

På basmetallfronten noterades överlag mindre rörelser, övervägande nedåt. Kopparpriset försvagades 0,5 procent medan nickel sågs backa 0,8 procent.

Guld

Spotpriset på guld stärktes 0,2 procent till 2.019 dollar per uns. Guldet är sedan årsskiftet upp med drygt tolv procent.

Den amerikanska ekonomin verkar befinna sig i en turbulent tid efter de senaste månadernas turbulens. Det är förståeligt att investerarna oroar sig för en möjlig recession och en svagare efterfrågan på råolja. Trots denna oro har guldet stigit något under de senaste dagarna. Det är ett tecken på att investerare söker skydd för sina investeringar, och letar efter alternativ som är mer stabila än råvarumarknaden. Det är fördelaktigt att hålla ett öga på råvarumarknaden och olika investeringar, så att man kan göra de bästa besluten för att möta situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 8rq