Kategorier
Okategoriserade

Lundin Gold – försäljning och produktion steg under kvartalet

Jag hade precis sett nyheten om Lundin Golds försäljning och produktion som steg under det första kvartalet 2023, som publicerades på Dagens Industri. Det som gör detta ännu mer intressant är att Lundin är en del av den berömda Lundin-familjen som har ett långt förflutet inom gruvdrift och exploatering. Det är spännande att se hur de fortsätter att utvecklas och växa.

Lunding Gold är ett av de största inom guld

Lundin Gold är ett av de största företagen inom guld och gruvdrift i hela världen. Deras Fruta del Norte-gruva i Ecuador är en av de mest framgångsrika gruvorna i Sydamerika. Det är en enorm produktionsanläggning och de har också ett state-of-the-art anrikningsverk. Lundin Gold har följt den höga standarden som Lundin-familjen har ställt upp på gruvdrift och exploatering. De har även lyckats förbättra den råvaruproduktion som de producerar.

Hur mycket producerar Lundin Gold?

Under det första kvartalet 2023 hade Lundin Gold en guldproduktion på 140.021 uns. Av guldproduktionen var 88.236 uns producerad som koncentrat och 51.785 uns som doré. Anrikningsverket processade 392.332 ton i en takt om 4.359 ton per dag. Snittgraden anrikad malm var 12,3 gram och snittåtervinningen var 90,6 procent. Guldförsäljningen uppgick till 134.691 uns, vilket är en viktig indikator för Lundin Golds framgångar.

Företaget har även lyckats öka försäljningen av basmetaller som koppar, silver och zink, vilket är mycket positivt. Deras kopparproduktion ökade med 10 procent och silverproduktionen ökade med 19 procent. Detta är ett tydligt tecken på att Lundin Gold fortsätter att utveckla sina produktionsanläggningar och att de har ett gott förhållande till sina lokala samhällen.

Ett imponerande kvartal av Lundin Gold

När allt kommer omkring är det här ett mycket imponerande resultat från Lundin Golds första kvartal 2023. De har ökat produktionen av guld och basmetaller och har även lyckats öka försäljningen av guld. Det här är ett utmärkt resultat som visar att Lundin Gold är ett mycket framgångsrikt företag som är värt att hålla ett öga på. Jag är säker på att de kommer att fortsätta att utvecklas och växa i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: a1j