Kategorier
Okategoriserade

Spara i hållbara fonder

Att spara i hållbara fonder har den senaste tiden blivit trendigt. Att spara hållbart innebär att du väljer fonder som tar hänsyn till hållbarhetsaspekter i sin förvaltning. Hållbart kan syfta på miljön, men även på bra arbetsvillkor, hur företag hanterar underleverantörer etc.

Vilka fonder är då hållbara?

Att rakt av avgöra vilka fonder som är hållbara är mycket svårt. Men det finns hjälp att få. Olika webbsidor listar vilka fonder som kan anses som hållbara. Och på sajten hållbarhetsprofilen kan du kolla vad fondförvaltaren själv skriver om fonden. Här kan du se i vilken grad de jobbar med hållbarhet utifrån olika aspekter. Du kan även se om de investerar i områden som krigsmateriel, tobak och alkohol.

Hos Naturskyddsföreningen kan du också läsa om vad du kan göra för att spara på ett mer hållbart sätt.

Varför spara hållbart?

Varför ska jag då bry mig om det där med hållbart sparande? Huvudsaken är väl att jag får bra avkastning på mina pengar.

Vad gör du i dagsläget för att motverka klimathotet? Du kanske plastbantar, återanvänder saker, sopsorterar och försöker minska din bilkörning. Du kanske överväger att inte flyga så mycket och att hellre åka kollektivt än ta egna bilen. Allt detta är saker du gör för att leva mer hållbart. Att då inte spara hållbart känns väldigt underligt. Du kan i vissa fall få bättre avkastning på dina hållbara fonder eftersom företag som jobbar hållbart går bättre än miljöbovarna idag.

Så skälen till att spara hållbart är många. Och det känns ju så himla gott i kroppen när man gör något för att förbättra samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 3q4